Новини

Как да размножите лилиумите

22.09.2018

Всички видове и сортове лилиуми се размножават най-често с луковици. През есента разрасналото се гнездо с луковици внимателно се изкопава, грижливо се разделя на отделни луковици и се засажда на новото място. На следващата година

Прочети повече

Опитайте невероятния вкус на крушата Benita Rafzas

21.09.2018

Този сорт круша е перфектна комбинация между чистотата на азиатската круша и фините аромати на европейската круша от стария сорт General Le Clerc. Сортът е резистентен към болести. Вирее в цяла България до 1000 метра надморска височина.

Прочети повече

Молдова ражда много и не боледува

20.09.2018

Гроздето Молдова практически не се пръска срещу мана, а срещу оидиум в отделни години с повече превалявания са необходими само 1-2 пръскания. Притежава също повишена устойчивост към кореновата филоксера, поради което позволява да се отглежда на собствен корен в личното стопанство

Прочети повече

Блатното кокиче се нуждае от влажна почва

19.09.2018

Изискванията на растенията при отглеждане в градини се свеждат до задължителното условие - влагата в почвата да е изобилна. Желателно е почвата да е богата на хранителни вещества, а мястото да е на сянка или полусянка.

Прочети повече

САЛАТА ФЛОРИН - КРАЛИЦАТА НА САЛАТИТЕ!

18.09.2018

Това е една невероятна салата от типа „Батавия”. Подходяща е както за зимно, така и за лятно отглеждане. Не изкласява. Устойчива на мана, мозайка и външен пригор.

Прочети повече
Зареди още