Новини

Как да прилагаме препарата Акробат плюс

24.06.2017

Акробат плюс е системен и контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие. Използва се срещу мана и алтернария по зеленчуци и лозя. Не се създава кръстосана резистентност. Дозировка:

Прочети повече

Украсете градината с пампаска трева

23.06.2017

За да се радвате на красиви треви, трябва да им намерите място, добре огрявано от слънцето. Почвата трябва да е богата на хранителни вещества, умерено влажна и пропусклва. През зимата не трябва да задържа излишна вода. Преди студовете привържете растенията към подпорки, особено ако са на ветровито място.

Прочети повече

Размножаване на иглолистни растения

22.06.2017

Иглолистните растения като туята и лъжекипариса могат да се размножат чрез резници, които ще си произведете сами. По този начин ще спестите много разходи, особено ако се нуждаете от много растения за покриването на по-голяма площ. Резниците се режат през есента, защото през септември клонките се вдървяват и така те са най-защитени.

Прочети повече

Как да си отгледате див чесън?

22.06.2017

Ако имате желание да отглеждате див чесън в зеленчуковата си градина, е добре да знаете, че за него са подходящи местата извън сеитбообращението, където посевите престояват 3-5-6 и повече години. За дивия чесън е подходяща добре отводняваща се почва, богата на органични вещества, с РН 6.0-7.0 и много слънце. Растенията могат да се развиват и на лека сянка, но за предпочитане е да имат 6-8 часа пряка слънчева светлина.

Прочети повече

Искате ли да си отгледате ягодово дърво?

20.06.2017

Въпреки че ягодовото дърво е лесно за отглеждане растение, у нас няма установени традиции за култивирането му. Напоследък обаче много градинари проявяват интерес към него. Растението вирее най-добре в богати на хранителни вещества и отцедливи почви, но понася добре и тежки глинести почви. Доста е калено и издържа на температури до минус 16 градуса.

Прочети повече
Зареди още