Новини

Основни характеристики на ябълката

23.02.2017

Ябълката е един от най-студоустойчивите овощни видове от умерената климатична зона. През земния период тя издържа от минус 29 до минус 32°С. Получените в по-северните географски ширини сортове издържат и до минус 35°С. Освен от сортовите особености и техния произход студоустойчивостта се определя и от количеството на заложените плодове през предшестващата година и от запасеността на растенията с хранителни вещества.

Прочети повече

От какво се нуждае зокумът

22.02.2017

Зокумът се размножава чрез резници, които се поставят във влажен пясък на слънчеви прозорци. Резниците се вкореняват добре и в бутилка с вода, в която предварително се пускат парченца дървени въглища. След поставянето на резниците, гърлото на бутилката се запушва с пластелин или памук. След месец се показват корените. Вкоренените резници се засаждат поотделно в саксии и се поставят на топло място.

Прочети повече

Правила за отглеждане на будлеята

21.02.2017

Отглеждането на будлеята не е просто. Важно е да се избере правилното място за засаждане. То трябва да бъде слънчево и да е закрито от ветровете. Почвата на летния люляк трябва да е лека, рохкава и добре дренирана. Не забравяйте, че будлеята е родом от много влажни субтропически гори, затова тя много обича поливането през топлото сухо време, а също и пръскането на листата вечер.

Прочети повече

Градинският хибискус – как да се грижим за него

20.02.2017

За да отгледате великолепни хибискуси с много цветове, те трябва да бъдат добре и редовно поливани. И това изискване е съвсем нормално, имайки предвид произхода им - въздухът по тихоокеанските острови и крайбрежия е влажен, а дъждовете са обилни и често случващи се. Ето защо трябва да осигурим идентични условия в нашите умерени ширини.

Прочети повече

Как се отглежда стрелиция

19.02.2017

В сравнение с други стайни растения стрелицията е по-взискателна към условията на отглеждане. За нейното отглеждане е необходимо търпение, тъй като тя започва да цъфти на 4-6 година след засаждането й. Израства на височина до 1-1.3 м. Затова трябва да се засажда в големи саксии с диаметър не по-малък от 25 см.

Прочети повече
Зареди още