Новини

Засадете си декоративен лук

30.04.2017

По­вечето лу­ко­ве са свет­ло­лю­би­ви, за­то­ва за тях се из­би­рат слънчеви мес­та и юж­ни скло­но­ве с доб­ре дре­ни­ра­ни рох­ка­ви пло­до­род­ни почви. Доб­ра­та ос­ве­те­ност оп­ре­де­ля и ин­тен­зив­ност­та на ок­рас­ка­та на цве­то­ве­те и лис­та­та. Пред­почита­на­та ре­ак­ция на почве­ния раз­т­вор е близ­ка до не­ут­рал­на­та. При рН, по-нис­ка от 5, почва­та тряб­ва да се ва­ру­ва.

Прочети повече

Приютете кученцето в градината си

29.04.2017

Кученцето, е непретенциозно цвете. Въпреки че произхожда от Средиземноморието, то е студоустойчиво и цъфтежът му продължава до първите слани. Подходящо е за двора, за зацветяване на балкони и дори за рязан цвят. Растението е светлолюбиво, добре вирее на леки, плодородни и дренирани почви.

Прочети повече

Пиракантата е идеална за жив плет

28.04.2017

Колкото красив, толкова непристъпен и бодлив храст е пираканта кокцинеа (Pyracantha coccinea). На височина достига 2- 3 м. Листата му са с елипсовидна форма, ситно назъбени по края, кожести, неопадливи, на цвят тъмнозелени . Цъфти през май и събраните в щитчета цветчета, бледорозови на цвят, са едва забележими. Красотата на този храст проличава от ранна есен до падането на сланите, когато узряват плодовете.

Прочети повече

На сенчестите места засадете астилбе

27.04.2017

В сенчестия ъгъл на градината, където не вирее почти нищо, можете да заделите няколко квадратни метра за едно изключително красиво растение, което ще промени облика на цялата ви градина. Става дума за астилбе. Това е тревисто многогодишно растение, което оформя туфа и сега, преди да започне да цъфти или през есента, когато прецъфти, е най-подходящо да се размножава.

Прочети повече

Как да дозираме препарата Вазтак Нов 100 ЕК

26.04.2017

Вазтак Нов 100 ЕК е несистемен инсектицид с контактно и стомашно действие за защита на зеленчуци, овошки, плодни храсти, лози, житни култури, декоративни растения и др. от оранжерийна белокрилка, колорадски бръмбар, ливадна пеперуда, листни въшки и др. вредоносни насекоми. Активно вещество - циперметрин 100 г/л.

Прочети повече
Зареди още