Новини

Засаждане и грижи за хинапа

27.03.2017

Хинапът расте добре на различни почви, но най-благоприятни са хумусно-карбонатните и чакълестите. Мястото трябва да е с източно или южно изложение. Дърветата понасят засенчване. Те се засаждат на разстояние 5 х 5 до 6 х 6 м, но може да се наредят и като плет (4 х 1 м).

Прочети повече

Засаждане и грижи за ацената

26.03.2017

Ацената се чувства комфортно на всичкии почви, освен на тежките и заблатени. Като най-подходящи могат да се приемат рохкавите, добре дренираните, леките по механичен състав, които не са много богати. Преувлажняването спира развитието на растенията и дори може да е пагубно.

Прочети повече

Как да се грижим за османтуса

25.03.2017

Османтусите растат най-добре на топъл, умерен климат. Те се размножават чрез вкореняване на зрели резници и семена /чрез стратификация/. Почвата, в която се засаждат растенията, трябва да бъде богата, добре напоявана и топла. Започват да цъфтят още през първата година. Необходимо е много внимателно да се почистват растенията. Трябва да се използва само санитарна резитба

Прочети повече

Дойде време за латинката

24.03.2017

Латинката предпочита умерено плодородни и влажни почви. Не използвайте органични и азотни торове, както и не поливайте обилно по времето на цъфтежа. Иначе рискувате цветовете да бъдат оскъдни за сметка на растежа на зелената маса. Латинката е топлолюбиво растение и трудно понася дори и лекото застудяване.

Прочети повече

Не губете време - засаждайте малините

23.03.2017

Засаждайте растенията в права редица. Ако ще оформяте повече редове, подходящо ще е разстояние между тях 1,5-2 м. В реда ги разполагайте на 40-50 см едно от друго. Дупките, в които ги засаждате, трябва да са толкова широки, колкото корените да се разположат свободно в тях.

Прочети повече
Зареди още